Sunday, May 26, 2013

SITUATION

kita ada dua situasi sekarang.
aku bagi contoh cepat..
agar engko semua mudah faham.

Situasi pertama

Umairah berjalan-jalan di shopping complex bersama pakwenya. Sedang dia berjalan dia ternampak satu perempuan cantik yang dia pernah add kat facebook tapi tak pernah tegur. Dia buat muka sombong/pandang tempat lain sambil berlalu pergi dari orang yang dikenalinya itu.

Situasi Kedua.

Kawan kepada boyfriend umairah melansungkan rumahtangga hari ini. Umairah pun follow sekali boyfriend nya dirumah kawannya itu. Dalam kereta umairah sibuk balas-balas komen kat twitter dan instagram dengan beberapa orang kawan perempuan yang dikenalinya hanya dalam laman cyber. Sampai dirumah boyfriend dia punya kawan, rakan yang umairah sibuk balas-balas komen dilaman sosial tu tadi turut ada. Tak lama kemudian, group foto pon diadakan. Umairah termasuk sekali dalam frame kamera untuk group foto tersebut. Umairah pon balik. Boifriend umairah bertanya "Tadi jumpa kawan instagram tu tegur tak?".
jawap umairah "Tak pun, sebab dia dengan kawan-kawan dia, segan nak tegur." padahal tadi umairah dah ambil groupfoto sama-sama.

Sekarang kau nampak tak REAL WOMAN 2013? Aku rasa lelaki takde pun masalah nak tegur ke tidak seseorang yang dia tak pernah jumpa tapi pernah kenal kat laman sosial. berbeza dengan perempuan kan?

2 comments:

ckindollah said...

kalau aku, aku tegur aje.. sbb dh kenai kan..

haha~

faizal abd fathi said...

tegur aje... kalau dia tak layan...unfriend..senang..hehehh