Saturday, December 18, 2010

kahwin kahwin kahwin.

Bulan ni sama bulan lepas banyak betul kenduri kawin yang gua jengah..
gua bukan saja datang utk nasi berkat..tapi gua datang membawa hajat..
gua akan amek je gamba mana2 pengantin yg gua jumpe..
tak kire la dieorg kenal gua ke tak. tak kire la gua dijemput ke tidak.
yang penting gua bagi salam kaut.

Gua rasa betul2 nak in to scene photography ni..
gua rasa tak nak main2 lagi.
gua tak tau la ni satu "musim" atau memang gua betul2 suke.
mule2 dulu gua rasa biasa2 je pegang dslr amek gamba itu ini..
tapi lama2 gua rasa macam nak beli gadget2 camera gua,
nak beli flash,lens la, upgrade body la..amek gamba orang kawin la..
gua rasa ni bukan sekadar hobi. gua bukan mamat hips gantung dslr dan bawa sambil tengok wayang dekat cs. lu jangan tuduh gua macam2!

Gua rase, photography ni bukan musim. gua rasa memang gua betul2 minat..
cuma slama ni gua tak mampu nak miliki and gua agak sibuk mengejar cita2 band gua..
gua asik gile beli gitar,effect,buat cd, demo.. and gua rasa..zaman tu dah berlalu.
hardcore dah tak sama macam dulu.
tapi jiwa gua tetap hadko2 jugak! dan gua takkan dengar lagu justin bieber dan lady gaga.

Bulan ni gua ade 3 event kerja kawin dan tunang. alhamdullilah lah gua leh buat duit tepi untuk biaya diri gua sendiri. sebab tu gua dah jarang update blog gua ni.. sebab tiap malam gua ngadap adobe photoshop buang jerawat dengan bintik hitam para pengantin. gua cube tambah kehenseman dan kejelitaan pengantin2 gua. memang gua tak pro amek2 gamba macam otai2 camera yg lain.
gua harap,pengantin2 gua puas hati dengan hasil kerja gua yg tak seberapa.. jangan banyak cekadak,gua beginner ja!

kalau lu nak tengok gamba2 pengantin gua, leh click kat sini www.almaridankasutkuning.blogspot.com

Wednesday, December 1, 2010

वसा पत्थरवाह किया जाना चाहिए


Sorang bomoh penah ramalkan tentang kehidupan gua.
gua tak percaya sangat benda2 mistik ni.
bomoh tu dalam lingkungan 40an. asal dari indonesia.
gua pon pelik camne leh terlepak skali dengan dia kat kedai makan.
tapi die orang baik. gua tgok cara die pon die bukan bomoh raba pempuan punya kaki.
Die cakap, untuk gua berjaya. gua kene kurangkan rakan gua.
wtf. utk ape sia kurangkan rakan. boleh berjaya ke cara die tu?
gua ilek aja. gua anggap tu teguran sebab gua banyak sangat bergaul sampai gua lupe sape diri gua..
tapi gua rasa nak jumpa bomoh tu semula..
sebab skang ni gua rasa. . die cakap tu ade jugak salahnye.
cam skang ni. sape yg gua akan kongsi masalah or ape je kalau bukan dengan rakan gua.
gua baru menambah hampir 10 rakan utk bulan ni.
rata2 nye rakan gua baik dan memahami gua..
abis tu gua nak luahkan kat sapa???
and gua nak cakap ngn bomoh tu jugak. gua takde pasangan yg sudi dengar masalah gua. kawan gua la yg slalu jadi bahan utk gua ceritakan itu ini. dan penting juga berkawan ni ya bomoh.

cerita lain pulak.

"Lu tau ape makne FUCK chubb? "

"ape?"

"Friends U Can Keep!"

Monday, November 29, 2010

Re-dho


Gua celik mata.
gua pkir banyak benda.

+posing para pengantin
+duit
+gfiee
+rokok
+bill p1 wimax
+study photography
+makan
+kemas bilik
and last2 gua baru terpkir. yang gua kerja masuk tenghari dan gua dah terlambat 2 jam. gua redho.. gua redho dho! CELAKA!

Keras! Keras macam Titanium!

lu tak msg gua langsung.
gua call banyak kali.
ok,lu tido. or henpon lu kat dalam bilik.
takkan sehari suntuk nak mengadap henpon sambil impikan gua msg lu tiap detik kan??

esoknye gua call lagi. lu still sibuk.
sibuk berkarya agaknye. jadi anak seni ni memang susah.
setiap pandangan semuanye seni belaka.
takde masa nak pikir org lain.
gua bancuh nescafe sambil cecah roti bantal.
tengah2 cecah tu,roti bantal tengelam. ah sial, terpaksa celup pakai tangan.

lusanye pulak gua jual handphone,
pembeli handphone tu mesti ingat gua mat dadah.
atau lagi sedap panggil mat gian.
braderr! mana ada mat gian badan gemok?

Gua rungsing. Takde henpon ni rasanya macam takde makwe.
kesana sini gua asik teringat je hanphone gua.
ape boleh buat. henpon tu takleh buat amek gamba orang kawin.

tukar duit syiling. dah lama tak tukar duit syiling utk menelefon.
macam biasa..gua telepon lu lagi..
lagi dan lagi.. tapi yang angkat cuma bohsia maxis tu.
die beritahu gua yang no lu tak dapat dihubungi. gua tau la.
tak payah nak repeat banyak kali.
rabak jugak telepon pakai public ni.
mat bangla siap beratur sebab nak guna. gua tak bagi peluang.
lu ingat senang gua nak jumpe public phone??

Gua balik dengan muka hampa. gua balik dengan dengus kecewa.
gua balik dengan kebimbangan sekati. tapi ape lu tau.. lu tau gua asik takde ati je..
eeeee....... rrrrrrr...wwwwwww........
gua rasa macam sumthing happen.gua taknak pisang berbuah kerandut timmy..
gua amik satu lap depan rumah lu..
macam cerita dulu², tak nampak orang, nampak bumbung rumah pon jadilah..
tapi gua bukan nampak bumbung rumah je..
gua nampak lu baru turun kereta..ntah sape punye kereta..
5,6 kali jugak brader tu toleh muka gua.
gua bukan nak merompak brader.. gua nak jmp ando gua je!


lu buat2 tak nampak gua. lu buat2 nak masuk rumah..
maybe lu bimbang brader naik kereta tu perasaan kehadiran budak gemok ni.
gua cube sembunyi blakang tayar lain kali..

Gua harap lepas ni lu akan mengerti.
gua bukannye nak ganggu hidup lu hari².
gua cuma nak lu tau ape kejadahnye gua kejar lu dari dulu sampai kini.
dari baik sampai terpaksa maki²..
dari elok sampai la sifat dengki mendengki.
gua akan tggu lu lagi..lagi..dan lagi.


Saturday, November 27, 2010

Say it Like You Mean it

Ini adelah Entry Terbaik Untuk Saat ini!


"
Dah lama aku sedar diri ni bukannya bagus sangat. Aku memang bukan pilihan yang tepat dan mampu menjadi yang terbaik. Itu pandangan orang. Orang baik-baik. Dan yang aku sedar adalah tentang pandangan orang. Takde yang salah. Aku menangis bila orang kata aku begitu begini. Kenapa nak menangis. Aku patut bangun berubah. Takkan angin jadi batu. Tapi buruk masih boleh jadi baru. Jahat boleh jadi baik. Terbabas boleh patah balik. Kan?

Habis minyak boleh isi semula, Yang penting dalam poket berduit.
Mana nak dapat duit. Kenalah kerja.
Kerja mesti rajin-rajin. Yang penting dalam diri penuh semangat.
Mana nak dapat semangat. Kenalah minta.
Minta kenelah ikhlas. Yang penting dalam hati tetap iman.
Mana nak dapat iman. Kenalah doa.

Doa Doa Doa.... ohhh

Terimalah ucapan terima kasih aku. Dan juga ucapan maaf aku.
Tapi orang tak terima apa-apa dari aku. Sebab aku mati bagi mereka. Mereka rasa aku akan musnahkan semua.
Tak kisahlah kisahnya.
Aku takkan mati sia-sia . . ....

Pasti? ya!

Aku berkali-kali dongak kelangit. CARI apa yang ada. Ada bintang. Kadang terang kadang gelap. Bila terang aku nampak matahari juga. Bila gelap aku nampak bulan. Ada bintang.matahari dan bulan.

Bila aku pandang depan. Aku nampak yang gelap dan cerah. Yang berwarna juga. Cantik. Aku CARI cermin. Nak tengok diri aku pula... malap, mendung . Patutlah... betul... betul kata orang-orang.

Terima kasih. Sama-sama."

Credit to : Nina Gipsy. chubbyharusdirejam like this!

Thursday, November 25, 2010

Senaman kuak kueh tiaw!

Kuak kuah ketiak? Kuak kuak kuak? Kuah kueh kiow?

"Cbe bce ni satu persatu. Jgn bce dlm hati. Sila keluarkan suara anda.."


ini senaman mulut apabila baru bangun tido.
pagi tadi gua baru praktikkan. memang berkesan.
tiba² bibir gua jadi monggel. pipi gua jadi gebu dan lesung pipit tiba² ade.
senaman mulut ini dipimpin seorang guru yang mempunyai masalah "textical fzaushorf" yaini penyakit ketuat yang agak serius dibahagian otak kiri dan textical urat saraf tunjang.Cikgu nona rogay.Kalau lu semua nak amalkan senaman mulut puaka ni,lu boleh add cikgu senaman/pjk ni di kat pesbuk dia. dia memang online sepanjang hari dari subuh sampai ke subuh tahun depan.jadi boleh minta sedikit tunjuk ajar dan pendapat ok.

click sini



06122010
"you.."
" yes, nape? nape?"
" beg channel tu cantiikkk! , Nak beli lah.."
"haah. ok babe.."

14122010
"you!"
"hah,gile ke nak jerit kat telinge aku!"
"hee...Prada ni punye beg gred A++, i dh pos duit dh pon."
"Oh..haah la.. cantik jugak.."

23122010
"youu..youuu"
"Grrr..apee?"
"Gucci..tu..tu..beg gucci!"
"...(-_-")...."

Dan hari ni,die dah mule berjinak2 dengan jam tangan. ini merisaukan even bukan gua punye duit... Grrrrr....

KipasLipas : Lepas gua pencen nanti,gua mgkin akan dirikan satu kedai beg tangan wanita. Harap2 masih bernilai....


Saturday, November 20, 2010

Nak jadi ape?

November. padah..memang padah.
langsung gua tak update blog..
bukak2 blog je tau2 gua ade zero following blog..
ape kes founder blogger??
bile masa gua ade delete ape2!?

Macam2 agenda gua dah lalui sepanjang oktober sampai november..
rumah baru gua,ok2 aje.. takde masalah.. selesa dan nampak bergaya..
tapi hampeh tiap2 bulan gua pokai bayar duit sewa je!
nak jadi ape?

kucing gua hayley.. hilang kene curi..
dengar2 dah kene jual..budak rumah ni jugak yang punye kess..
tak suke kucing, jual kucing orang..bodoh betul.
gua tunggu bukti kukuh je,gua report polis terus..
bodoh punye melayu.
nak jadi ape???

bidang fotography gua nampaknye berjalan dengan baik.
sory intan kalau banyak kekurangan kat gamba tunang lu..
name pon beginner.gua harap lu dapat maafkan kesalahan gua jika ada..
thnk god la dapat jugak side income..
info : chubbyharusdirejam.tumblr.com
ni la padah sekolah pemalas, blajar tak pandai..
dan2 camera kene tarik balik dengan owner..
dah nama pon pinjam,kene la sedar diri.
tapi takpe,camera baru gua akan menyusul.
walaupon tak se"jujur" camera jimbo, boleh la buat ade2.
gua pon bukan tau ape sangat.
kan susah nak cari duit?
nak jadi ape?


Friday, October 29, 2010

Room For Rent



Kondo Dwi Mahkota Mencari penyewa untuk bilik sederhana. Kediaman dilengkapi dengan segala alatan seperti television,penyedut hampagas, dapur, kuali,tong sampah, bilik air semestinye,mesin basuh,cepit kuku, kipas siling, rak kasut dan kucing also. Bilik sesuai untuk 2 orang. Sewa RM300 dan Tambah 50 untuk 2 kepala. sape cepat dia dapat. (juga terdapat swimming pool,spa,gym dan sauna di groundfloor dan boleh dapatkannya percuma untuk warga kediaman ini sahaja.) berminat sila pm di no yang tertera di FACEBOOK gua! TQ!



Friday, October 22, 2010




memang bosan pindah randah ni..
malas nak touch up bilik balik..
malas nak kemas air2 tin..
malas nak tukar posisi katil..
malas nak pasang lampu2..
memang benci la pindah bilik!

Monday, October 11, 2010

Bulu mata dan Anda



teknik melihat perasaan anda memalui bulu mata!

  1. bulu mata lentik - "bulu mata lu macam unta beb! ". mmg ramai orang suke kat bebudak yg bulu matenye lentik. biasanye kalau bulu mata lentik,rambut die pon boleh tahan curlnye! biasanya orang2 yang berbulu mata lentik sering berperasaan ingin dimanja dan dibelai selalu,sensitive tapi sukar untuk marah. tapi bila marah. mak aih!!
  2. bulu mata sebatu satu - actually,senang citer,bulu mata macam takde. orang yang malas dalam segala hal,makan malas,mandi malas,tido malas, nak jadi ape? terpaksa pakai bulu mata palsu untuk menepis semua anasir nih!
  3. bulu mata lebat /panjang - confident level low abis. biasanya kalau bulu mata lebat,kening mesti bercantum. memang super cemburu. suke mengkaji benda yang tak perlu. degil dan tak ikut kata. cepat menangis dan mudah ketawa.
  4. bulu mata tak kuat - maksudnye bulu mata yang senang tercabut. tapi jangan risau sebab walaupon slalu tercabut tapi lu tetap ade bulu mata. maybe die tumbuh baru kott?? slalu la pakai syampoo anti keguguran kat bulu mata anda,jangan sampai termasuk mata. boleh mendatangkan mudarat.orang macam ni jiwanya seni,artistic,mgkin jugak die orang2 muzik dan penyair. tabah dalam kehidupan adelah satu bonus,juga kuat meroyan dan menyeman*
  5. bulu mata senget - masalah ni. mana ada orang bulu mata senget? maybe selepas kemalangan menyebabkan bulu matenye senget. bagi gua,kalau dah bulu mata senget. mesti perasaannye juga sengat. so elakkan berkawan dengan orang berbulu mata senget.
  6. bulu mata kucing - yang ini susah jumpa. bulu matanya macam kucing. sukar digambarkan pasal perasaan nye. maybe dia seorang yang suka bergesel di kaki orang lain macam hayley ni. dan kuat menyamar dan pura2 tidur. benci!
  7. bulu mata sponsor - bulu mata palsu yg disponsor oleh syarikat atau company untuk tujuan tertentu. selalu perasaan orang yang mempunyai bulu mata sponsor ni,dia mudah berangan,kuat temberang,dan agak suka akan benda2 mistik,sundal bolong,tuju2 dan sebagainya.
  8. bulu mata berat - bulu mata yang terlalu berat juga bermasalah untuk melihat. orang yang berbulu mata berat biasanya kuat tido.hidupnya untuk tidur sahaja. tak kerja,pemalas,busuk,kencing atas tilam. selisih amit2!

Friday, October 8, 2010

What the hell!

tf : chubb, lu nak ikut gua?
cbhrsdrjm : g mana?
tf : amek gamba member gua..
cbhrsdrjm : untuk aper?? sape mmber lu yang bukan mmber gua?
tf : ade la, budak Fb..
cbhrsdrjm :motif?
tf : ikut je la!!!
cbhrsdrjm : Lu penah jmp?
tf : TAK.
cbhrsdrjm : (-_-")

celaka kau tim,tapi takpe,die mesra rakyat,gua on. dapat gak gua amek 2,3 gamba "power" pakai lens pinjam. kalau lu rase dah nak mati,jangan lupe wasiatkan lens ni pada gua. ecely gua leh bacekan yasin sampai abis di makan lu nanti.



ini yg gua cakap gamba "power". HAHA. tapi kompem tok rimau akan tanye gua lagi soalan killer bila tgok gamba ni..
ape subjek lu?
demmm!!

Sunday, October 3, 2010

Maut di hujung jendela

memegang satu air tin redbull dengan muka paiseh..
genggamannya kuat sampaikan nampak betul2 ade aura biru di genggamannya..
air tin diletakkan di atas meja..
matanye merah,merah kekuningan... seriau bila ditenung kelopak matanye.. seorang jejaka gagah,bertubuh gempal,dan ade sedikit strech mark dibahagian pinggul itu bukan masalahnye... tin air itu diteguk.. puas rasanya dapat menikmati air sejuk dingin dari ladang..matahari masih mencanak.. matanya masih terpaku tajam di ke satu entry die kedai macha depan kotaraya.. di campaknye duit..kepingan duit seringgit2.. mgkin lebihan duit raya.. autie itu dengan sabar menenangkan amarahnya.. hatinya bagai di sentap tali rafia.. aku benci begini! aku benci! benci!! awwww!! gertaknya bagaikan pondan. walaupun sifat amarah menyelubunginya.. dia menjerit sekuat hati.. semua orang kagum dengan suara terunanya.. dia masih menjerit!
celaka harga rokok naik lagi!!! celakaaaa!!!!


Saturday, October 2, 2010

Foo Art

memang dulu fuad seorang yang kuat marah...

fuad seorang pembuli agung..
hobinya membuli dan pow orang.
memang fuad jahanam..

fuad berambut bros.. muka ada iras aqashah..
tapi sayang tak cukup tinggi..
fuad orangnya baik,tolong ibu bapa berkebun.
tapi yg celakanya die slalu kacau budak balik sekolah

oh fuad.. oh fuad..

sekarang dah berubah,, fuad dah bawa bas sekolah..
fuad yg kini dah jadi ayah..
fuad juga takutkan bini tua..
kerana bininya ada dua..
sorry fuad, gua terpaksa berterus terang..
bini pertama lu memang menakutkan! gua rase nak terkencing kalau die ttbe keluar sergah gua!

Friday, October 1, 2010

Cromok


gua memang minat metal since gua form 1..
first metal band yg gua dengar adelah cromok.
lu bayang la umur baru 13 dah dengar thrashmetal.
lu tak rase gua true ke?? HAHAHA.
first album yg gua dengar, mean meaner,meanest.
memang jauh gua lompat album..patutnye gua kene dengar image of purity part 1.
gua ingat lagi masa tu karl dengan sam agak abang2 lagi. tak tua cam skang..
sam pun dh botak licin dah...!
gua follow abis perkembangan dieorg.. lu bayangkan form 2 gua dah leh hafal lagu suffer dengan in memories.. tapi suare garau tu gua tak tiru la..
gua rase,cromok adelah band pencetus utk gua minat genre camni. tanpe cromok gua tak mgkin tau ape itu thrash metal!





Tapi lu jangan ingat gua takde perasaan,time2 mood gua kecundang gua dengar bic runga jugak!
hahaha.
.

SWITCHFOOT!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


jalan jalan shopping memang memenatkan..
gua slalu mengeluh kalau teman sesape je shopping atau membeli belah..
sebab gua mudah jadi hanger untuk gantung2 barang..
Lu ingat gua ape!?

selain pasar karat,gua pun kadang2 blur nak g mana kat jb ni.
after 12am,normally orang akan sibuk ke singgah selalu makan2..
danga bay cari jodoh..pasar karat cari baju bundle..
gua plak nak cari hp..gua pk2..gua ade satu tmpt leh usha hp malam2 selain
jalan wong ah fok.
pasar borong pandan!


sambil menyambil tu,gua singgah kedai kakak gua.
kakak gua ade bukak spa kat sini..jadi kalu lu orang sakit kaki,sakit sendi,
urat peranakan putus, laki kawin lain,lu orang boleh berurusan dengan kakak gua. santau atau tuju2 kakak gua takleh tolong. kakak gua bukan bomoh.ade macam2 servis kat kedai kakak gua ni,lu boleh foot massage,body massage sambil main mesej. memang santai!!


kakak gua bkn saje pandai urut. kakak gua juga pandai silat ,silambam dan taekwando.lu jangan macam2!!
tapi lu jangan risau,kakak gua utamakan pelanggan. jadi ringan2kan tulang jalan sket kat pandan tu utk bersantai kat spa kakak gua. kalau nak harga less kene pandai budi bicara. tapi biasanya kalau nak murah sangat kakak gua suruh berubat cara kampung je. pengerasnye tak mahal,asam ,garam dgn syiling 25cent.

KipasLipas : mengikut teori typical malay,rumah urut itu spa,dan spa adelah rumah pelacuran.. bodoh betul typical melayu camtu. ade lagi tak rase2 nye orang yg berpikiran kolot macamtu?

Tropicana life!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

hotel pertama di johor bahru.
hotel ni merupakan hotel paling terulung sekitar tahun 80s..
memang mase gua belum lahir hotel ni dah bkk dah..
gua rasa mak gua pon penah *berendut kat hotel ni ngn bapak gua dulu..
kes2 jahat pon biasanya berasal dari hotel ni.
artis2 ternama macam eman mainan,salleh yaakub,khatijah tan,miyabi,angelina jolie juga
pernah menginap kat sini. with pride son!! with pride!!

gua dapat kerja kat sini sebab akak gua baik ngn manager hotel ni.
memang orang luar takkan dapat la keje kat sini kalau takde link..
padahal bukan best pon,takde la grand mana!majoriti yg keje kat hotel ni semuanya adik bradik,
sedara mara,mak sedara die kawin dengan bapak die punye adik tiri kembar pon boleh diketegorikan senang utk
bekerja di sini.
tapi hotel ni banyak sejarah die. kire classic pon ye jgak.
kah kah kah.

majikan gua orangnye baik,die pemurah dan suka senyum.
jadi gua tak berapa presure la keje kat sini.
kat hotel ni gua sorang paling muda. kire gua ni ayam tambatan jugak la.
cuma bapak ayam kat hotel ni slalu kene tngkap ngn polis.
padahal polis yg biasa langgan ayam kat hotel gua ni..

lu orang kalau lapar2 datang la hotel tmpt keje gua ni.
gua bagi vvvip servis!

KipasLipas :jangan tanye gua brape no telepon bapak ayam paham!

Thursday, September 30, 2010

Sekejap je..sekejap je eh..

sekejap hibernate.. skejap on.. skejap off.. sekejap online..
sekejap tutup..sekejap kau remove..sekejap kau add...sekejap tak nak ade pape terus..
kejap kau carik2 macam nak mampos.

KipasLipas : attention seeker!!

Akhirnye!


KipasLipas : ni gua menyampah beli enpon seken,Facebook takleh bukak. twitter takleh acces sbb gua pakai prepaid, owner lame tak delete semua cookies ngn infomation. uh!!

Wednesday, September 29, 2010

Mudah!



Nokia E-63 Black Edition
RM388
Memang satu hari gua tak dapat lelapkan mata. jutaan sms gua terima.
ada yg dah booking,ade yang menangis guling2 bila gua tak nak jual.
ada yang terjun banggunan gara2 gua jual hp murah,ade segelintir menggunakan cara mistik,bomoh,dan tuju2 ke rumah gua..gua apa kisah,

ramai kedai handphone yg tutup sekitar ibukota dan pusat bandar,ada pulak owner kedai handphone yang mengacukan pisau di muke gua kerana harga hp gua yg sangat murah.
LU KENE PAHAM BRADER! tolak kedai brape sen je dapat.
gua cuma dah bosan dengan hp gua ni.. interframe same je..
sound sama..warna sama..
ade tak henpon yg leh tukar2 warna?? jadi gua nak jual. akhirnye ade satu brader polis beli hp gua dengan harga RM400..
time kasih abang pulis. abang pulis banyak duit.

gua mmg sangat berterima kasih dengan Mudah.my ,ini kerana gua dah banyak dapat jual macm2 stuff online melalui mudah. dah nama nye mudah. caranya pun mudah. anda cuma perlu masukkan shaja barang2 yg anda nak jual,kemudian letak ic. dulu2 masa mula2 bkk.ic tak payah letak,banyak plak kes orang menipu.. tu yg tak best tu!
banyak barang yg gua dah pernah publish kat mudah. Guitar saje dah lebih 6 bijik,baju t shirt, camera, lampu isyarat, hndphone,psp..dan macam2 lagi.. Thnks to mudah coz buat website yg MUdah dan berkesan!!

Thursday, September 23, 2010

Jantina Laptop @ Desktop anda

Jgn xtau.....laptop pun ada jantina...

gua jumpa cara mengenali jantina lappy @ dekstop ni dari Fb.

gua rase,COOL!!

so, nak tahu tak jantina laptop yg selalu dingadap tiap2 hari tu? jantan ke betina....hehehehehe

buat je step kt bwh ni...

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as = love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?

Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya....

gua dah check,pc gua ni jantan. gua menyampah,patut la gua rase cemburu je dengan pc gua..

KipasLipas: gua nak ubah jantina pc gua,gua harap pc gua tak kesah buat pembedahan tukar alat kelamin.

Wednesday, September 22, 2010

Duta tidak berbayar



KipasLipas : Lu semua tlg jangan nak beli Macbeth Reyes Taking Back Sunday atau aku terajang korang sekor2!!

Polisteknik


Kes rogol.
kes liwat..
kes rompak merompak..
kes bunuh..
kes kecurian..
kes curi motosikal..
kes pecah rumah..
kes pendatang tanpa izin..
kes penderaan mental..
kes bunuh diri..
kes mengendap janda..
kes baling pelamin..
kes berak tak flush..
kes kekurangan nafsu syahwat..
kes tidak dapat mendapatkan zuriat..
kes pinjam ah long...
dan banyak lagi kes2 kejayah yang menular di negara kita..
tapi kenapa polis dan fru malaysia sibuk sangat nak jadikan gua kes sebab tai tee kat habib?
rais,manan tlg jawap persoalan ni.
jangan lu asik nak main pelacur kat thailand,skodeng orang beromen dalam kereta, banyak lagi yg lu kene pantau..
kepada Polis yang beriye nak mampos tadi,lu orang takde keje pon tai tee jugak,lu orang bosan2 pon lu orang minum arak. takde bezanye taraf lu dengan orang awam. takyah nak berlagak macam tan sri g mana2 nak orang sembah.

"Gua tai tee tak kacau orang.
gua tai tee dengan hati girang..
gua tak tee tak pernah kecundang..
gua tai tee tak lupe sembahyang..

KipasLipas : Eleh, lu minum kopi tadi pakai duit sape? macam la gua tak tau..
"duit kopi" mesti ade setiap hari,tak gitu??

Tuesday, September 14, 2010

dah kenapa sih?

Bayi umurnya 3 minggu mana tau apa2..
taunya makan,berak,merengek dan menangis tak sudah2..
mana dia tau apa2 pasal dunia..
yang muka manis, membelainya, memberi makan padanya..itulah ibunya..
tak ada yang paling istimewa baginya slain kasih ibunya..
dia ngak boleh gembira jika tak nampak raut ibunya sih..

kanak berumur 7 tahun,masih bersekolah,
ya masih belajar membaca dan kira2..hidupnya mana tau apa sih..
taunya bermain dan bersuka ria saja.. pembelajarannya boleh tahan..
pintar, bijak,senang utk pelajari sesuatu degan mudah..
juga mangsa buli si kuat kelahi.. sering terisak menangis bila pulang..
kerana si ibu tak ambilnya pulang..
dia pulang dengan sendiri..
ibunya sering berbicara..bercakap dengannya..diberitahunya..
"aku bukan ibu kamu sih..aku cuma pelihara kamu. dan menjaga kamu , itu tugasku"
ya si anak itu tak bisa paham dalam umurnya yang sedikit bisa dibilang dengan jari.
setahu si kecil itu, setahun akan ada satu hari yang si ibu membawanya berjumpa seorang makcik yang gigih memeluk erat anak itu setiap kali kaki si anak itu mahu pulang..
ringgit malaysia sepuluh akan diberikan bersma sampul surat sebagai duit raya.
ya gembira si kecil itu dengan wang yang baginya sebesar dollar..

Alam persekolahan memang menyeronokkan..tapi bukan utk semua orang..
zaman persekolahan perlukan dorongan..lagi2 dorongan sebagai seorang bapa..
pengaruhnya kuat! kemarahannya akan membuatkan semuanya kecundang.
kegarangannya akan buat seisi rumah terdiam. terpaku. takut.
tapi tak berlandaskan hukum. disuruhnya berbaik gaya seorang sufi, tapi dirinya bongkak dengan berjudi. keluarganya diabaikan,dipaksanya anak itu pandai tapi dibelasah utk dapatkan markah tinggi setiap kali peperiksaan. dihukum anaknya gara2 anaknya mencuri wang sebesar ringgit malaysia lima semata2 membeli pen kerana anaknya butuh pen utk melukis.minatnya tinggi dalam lukisan kartun dan illutrasi..tapi disebabkan terlalu takut untuk meminati minat itu si anak terus berhenti melukis,kakukan tangan,keratkan jemari...sumpah tak mau melukis lagi!!
esoknya,anak itu kesekolah,dengan tangan luka,dengan kepala penuh benjol hasil "nasihat" si bapa..hasil dari kasih sayang bapa..anak itu mengambil peperiksaan dengan kepalanya pening,sakit dan menangis..nyatanya tak kan bisa fokus menjawap semua soalan dengan betul.
si anak kecewa.. kenapa abang lainnya tak merasa apa yang si adik ini rasai? kenapa si abang bahagia dengan semuanya ada di depan mata tanpa rasa siksa..

Maka tuhan itu Maha adil dan agung..ditimpakan bala keatas keluarga ini. Bapanya sakit,nafkah keluarganya terabai terus.. si ibu terpaksa menampung anak nya.. dan si kecil ini dihantar ke rumah neneknya..neneknya ditanggung oleh seorang makcik. makcik itu adik kepada ibunya.ya neneknya udah tak kuasa untuk menasihat mahupun berfikir. sudah nyanyuk katanya.makcik itu pula benci dengan kehadiran anak ini. demi menjaga hati si ibu.dibiarkan anak ini hidupnya sendiri. mahupun begitu,makan minum anak ini dijaga. tapi bukan utk selamnya!!
"kamu mau kaset! belilah sendri! ibumu ada!" "kamu mau baju sekolah baru, cari duit sendiri.kamu ingat kamu siapa!??"
si anak bangun, terjaga sendiri,tak siapa kejutkan..ya si anak kerja utk menyuap nasi ke mulut sendiri. si anak bangga bisa hidup berdikari..

selepas si bapa itu pulih, si ibu hidupnya bahagia..duitnya senang, rantai dan gelang memang makanan si ibu. si ibu mengajak anaknya pulang..tapi si anak nggak mau pulang.. si anak lebih suka sendirian. si anak minta ibunya wang utk sekolah. diberinya cukup2 saja. kadang2 tu tiada!
"ibu tiada duit nak..ibu susah"
tapi sibuk dengan barang kemas dan koleksi bag tanggannya..
dalam hati anak ini, ya ibuku telah lupa,aku masih tanggungannya..

si anak sudah dewasa,sudah berkasih,sudah punya ramai kenalan.. sudah boleh berfikir..
anak yang dlunya kecil itu sudah layak bergelar bapa.. anak itu terpikir, "kenapa aku jadi begini ya,kenapa aku susah tiada siapa yang membantu ya? dimana ibuku waktu kecil dulu?
di mana bapaku waktu aku perlukan buaian dulu?"

siapa makcik yang dulunya slalu aku diketemukan setiap tahun???

sudah boleh mengkaji,dan sudah bisa buat jalan hidup sendiri..
digadaikan semua harta anak itu.semata2 mencari siapakah makcik yang slalu mendakapnya waktu kecil dulu..berjalan jauh,tiada noktah dan tidak kenal usul kepenatan..
si anak itu terus melangkah.dan akhirnya.. si anak pun tau yang ya makcik itu ibunya..
dan terjawap mengapa ank itu slalu terbayangkan dakapan sayangnya..
jadinya..si anak sedar kenapa dirinya disisihkan keluarga nya.. kenapa dirinya tak pernah dimanja sebagai seorang anak..kenapa dirinya tak pernah rasa kasih seorang bapa..
ya anak ini anak sandaran... anak sandaran yang merempat sayang orang lain..

anak ini tidak usulkan dendam,anak ini tidak membenci, anak ini tidak terasa hati.
anak yang dlunya kau jaga ini punya hati. dan budi yang anak ini hutang tak bisa diganti..
ibu tetap ibu. mak tetap emak. ayah tetap ayah. abah tetap abah.
namanya berbeza. hakikatnya sama..

Selamat hari raya
ibu,mak dan abah. Anak ini mohon maaf. moga perjalanan hidup kita akan sempurna =)

Sunday, September 12, 2010

Selamat Hari Raya

Seperti Blogger2 lain, gua juga punya perasaan..gua juga ingin beraya..
ape ke gila gua nak beraya kat bilik sempit nih..

hari raya ni gua dapat banyak wish,ada yang berbaur serius,ada yang berbaur kesetanan..
ada juga yang berbaur kelucahan. ape kejadah la wish slamat hari raya berbaur lucah?
demmm!

Lu ingat gua tak pandai nak mintak maap ke?

ok,firstly, gua nak mintak maaf kat bob,Gua dah ks customer lu..
gua dapat Tips Rm50..tapi gua tak bagi dua.. kah kah kah..
lu maapkan gua sudah..

then gua nak mintak maap kat nina maybe,gua tau gua mmg kuat angin satu badan..
sesungguhnye gua mmg ade cakap belakang pasal lu kat budak2..
sebab lu banyak merugikan gua..
gig gua mmg sampai skang jadi sejarah hitam dalam hidup gua..
tapi skang lu dah in-to dengan kawan2 gua..
secara tak langsung gua dah back to normal macam dlu ngn lu.
lu jangan risau,gua tak simpan dendam,ape yg lepas tu lepas..
so gua mintak maaf sbb kesilapan gua yg lalu..

min,lu banyak tlg gua,lu banyak bantu gua..gua banyak tipu lu..
gua pernah tipu lu bulat2 konon gua tidur sedangkan gua tengah keluar dengan orang lain..
lu pun tau kenapa gua buat macam tu..
gua dah cakap jangan tggu gua,gua ade misi dalam hidup gua..
gua ada orang yg gua tggu..so lu jangan tggu gua..
gua buat camtu sbb taknak lu kecik ati..
gua tak sanggup nak menipu lu lagi..

aleid,aku bz hari raya,.so aku cuma leh hantar quotes hari raya ja..
actually,aku tau aku byk wat silap ngn kau..ignore kau..
yeah..teruknye aku..ego aku tggi menggunung..
imy pal! aku mintak maaf k kalau slama ni aku ade wat kau rase sakit ati,terusik,menyampah,meluat,melatah,mencapap..dan macam2 lagi..
happy hari raya babe! :DD

Timmy pahmi,nama tak asing lagi dalam scene yang semakin huru hara ni..
sebagai manusia biasa,gua tak lari dari kesialan dan kesilapan..
sesungguhnya duit rm5 lu tu bukan gua tak nak pulang..
gua lupe bodoh!
lu bkn nak ingatkan gua..
gua harap lu halalkan je la..
baju yang gua beli pon gua dah pakai sampai lusuh..
keh keh keh...

parhan overated,i bkn curang dengan u,tapi i curang dengan semua scandal2 i..
u dah tidur dengan lelaki lain,i tak sanggop lihat video porn u..
i lihat depan mata parhan..depan mataaa! hati i hancur berkecai.. yang setan parhan ni i tak nak maafkan.. actually i ade collection 3gp indon latest,kalau u nak u selak rm50 i bagi semua. wahahahahahahhaha...

anyway,gua mmg manusia yang hidup dalam panorama alam yang sentiasa berubah2..
gua slalu membuat kesilapan sama ada nampak mahupun tidak..
jadi kepada semua kawan2 gua,gua menyusun berjuta jari jemari tanda kemaafan dibulan yg mulia..juga kepada "mereka" yang silap paham dengan situasi sperti xgf punye bf,sebenarnya takda siapa yang akan terima jika sesiapa yang menyerang tiba2,jadi gua juga manusia biasa, gua minta maaf je la walaupun gua tau gua tak salah.. lu kene kaji pasangan lu,bkn gua.. jadi ,0-0 la brader! kalau lu nak tukar 1-0 pon lantak lu la.. anyway..
SELAMAT HARI LEBARAN!

ini adalah gamba original ketupat dan sayur lodeh mak gua,walaupon sayur cair sedikit,tapi ckup la memenuhi selera anak bongsu mak yg gemok ni. anyway thnks mom tak tidur utk masak lauk utk family. ily mom! :))

Saturday, September 11, 2010

Hari Rayah!


u know what..
i love this
Hari Raya Photo! =)

Tuesday, September 7, 2010

Kejutkan aku - redemption

maslah insomnia gua semakin menjadi2..
buktinye.. gua balik kerja pukul 7pg tadi sampai skang tak tido lagi..
plis plis plis..
tolong ngantukkan gua boleh??

nak hantuk kepala kat dinding la macamni!!
arghhhh!!

Monday, September 6, 2010

Darjah 6

Gua ingat lagi zaman gua darjah 6.
Gua masih lagi dengan permainan lecak.
guli, gasing, layang-layang dan belon acah.
memang gua pernah dibesarkan di kampung.
walaupon tak lame,tapi kire gua ade sipi2 orang kampung jugak..
jadi lu takleh marah gua kalau gua tak support A|X dengan Ed Hardy!
HAHA

brak brok brak brok..

semasa gua darjah 6, gua memang seorang yang hot.
manekan tidak, mata bulat,hidung mancung, kening lebat.
masekan gua tak kasanova start gua masuk darjah 4.
tapi gua tak nak cerita pasal darjah 4. gua nak cerita masa gua darjah 6.

buku2 bukan lagi tempat untuk menulis nota dan kerja rumah.
bagi gua..buku adelah sekadar pelengkap gaya ke sekolah.
selain mancing,lampu isyarat, dan kuali petak, gasing juga gua bawa kesekolah.
setiap kali rehat bebudak gua akan kumpul di padang utk bermain gasing.
paling tak pon men baling selipar.. tu kire pondan la sape yang main..

balik sekolah seperti biasa.. gua akan mentekedarah...
mane taknya..makanan disekolah harga 50 sen cuma dapat mee setinggan takde telur..
nak ayam kene tambah RM1.00... seringgit tu besar nilainye..
kire nasib baik la kalau dapat ayam dada,isi banyak. kalau dapat kepak, sama je size dengan kaki ayam. harga sama. ayam tauke kantin pilihkan. celaka bukan?
baik aku beli air kotak dari ayam goreng..

mak gua seorang yang suke mengemas rumah. jadi utk mendapatkan rumah yang kemas. mak gua terpaksa halau gua untuk bermain..kerana,sampai kiamat pon rumah gua takkan kemas dengan adenye jibauk* macam gua. so,orang dah halau,gua blah je la!
zaman gua darjah 6.. gua memang diperkaya dengan ais krim,sebab rumah gua je ade peti sejuk. rumah sebelah nak air batu kene beli kat kedai. 50sen besar tupperware sederhana.. ok la tu.. merasa jugak air sejuk. dan kebiasaannye gua akan trade ais krim yg gua rembat kat umah tadi dengan mainan2 kawan2 gua. sememangnye kawan2 gua mudah terpedaya dengan cara gua meniaga. so gua mmg senang nak dapatkan mainan. bagi gua, banyak mainan, maka banyaklah Stylo dan Hips!

dengan hasil simpanan sedikit,hasil rembat duit mak bapak sedikit, dan hasil duit selepas berkhatan,gua beli satu benda yang gua rase paling best dalam dunia..haaa tu dia. game tape!!
kalau skarang ni sibuk dengan playstation,zaman gua itu la playstation gua.
paling best game supermario dengan street fighter la..harga tape lagi mahal dari harga console..
kan ke celaka namenye tu.. sampai jahanam tv mak gua. katenye game tape gua tu makan colour tv la ape la..padahal itu semua pendapat otordoks.

jadi..zaman gua darjah 6..adelah zaman yg gua tak dapat lupekan..gua rase bertuah kerana merasa hidup macam tu. budak skarang semuanya dibesarkan dengan LCD. internet dimana2..psp lagi. handphone lagi canggih dan terkini. pakaian tak crocs dan padini.
merepek! ape yang membuatkan gua nak menulis pasal darjah 6 adelah disebabkan anak sedara gua. mengeja tak pandai tapi dah buat facebook. nangis2 suruh gua approve. jangan harap!!gua tension macam ni. zaman lu skang ni buat gua menyampah.


skali lagi lu mintak gua approve gua bagi lu penampar!

Live Young Die Fast























tak kisah pon kalau lu tak msg gua..
kawan2 gua ade msg gua lah!
lu ingat gua tunggu lu msg gua?
jangan harap!

ehh..sape call ni..?
what the hackk!!

Lu jangan pandai2. gua tak suruh lu call gua
yang lu nak call gua apesal?
(berpeluh excited..)

KipasLipas : kehangatan lebaran semakin membara. lagu raya slalu dengar kat telinga.. tapi puasa masih belum penuh juga. nak jadi ape?

Saturday, September 4, 2010

kakak cantik & makcik betik



Gua baru nak keluar rumah utk pergi kerja.
then ade sorang kakak cantik lalu depan gua..
cantik,menarik,kau memang deboom!
gua pandang lu nyaris2 je sebab gua taknak la tunjuk yang gua eksaited.
buat2 motor tak hidup dengan harapan kakak cantik tu tegur
"motor rosak ye bangg..."
shit,apesal la imaginasi gua ni bukan2..
gua rase jantung gua tersumbat,pori2 lemak gua berselirat,kakak tu menyapa gua..
gua punye peluh jantan meleleh,dan juga air ketuban..
gua tak tahan lagi..gua rase macam hetty koesendang tegur gua..
rupenye kakak cantik tegur gua minta tlg..
celaka kau kakak cantik,ingat nak mintak gua no telepon..

kakak cantik ade masalah untuk mengeluarkan kereta dari laman rumahnye..
gua tak sangke kakak cantik beperwatakan menarik tapi bodoh. kalau tak reti reverse,jangan bawak kereta.bawak motor cam gua ni. senang nak reverse. tapi ok gak,sekurang2nye kakak cantik dah mule rapat2 ngn gua semenjak kes reverse kereta ni kaedahnye..
ok la kakak cantik,disebabkan kakak cantik ni cantik,adik hensem leh tlg.. ehehehehe...

gua terkilan,gua sedih,gua rase sangsi,dan marah.
rupenye kakak cantik tu anak kepada makcik betik.
makcik betik adelah seorang perempuan tua yang biasa,bertubuh gempal,dan berbaju nyonya.
rutin makcik betik setiap pagi adelah mengumpat bersama jiran2..
dan die slalu survey rumah gua sebab budak2 umah gua slalu bawa balik perempuan..
dan die juga dalang yang slalu telepon owner rumah gua utk bgtau yg gua dan bebudak rumah gua ni setan.celaka kau makcik betik.

nak tak nak gua dah janji nak tlg kakak cantik. gua kene tolong. ni amanah orang.
gua alihkan kereta kakak cantik tersebut.
dengan riak muke confident,dah sedikit senyuman bernafsu syaitan.. gua masih lagi terikat dengan singlet putih kakak cantik tersebut.tiba2 hidung gua berdarah. lu tau tak ni bulan ramadhan,lu takleh ke jangan belanje gua bukan2!!
mata gua masih terpaku,selepas beberapa saat makcik betik tampar gua,tapi yg tu gua tipu,makcik betik intai gua kat tingkap je,takut benar gua cabul anak die..

maka celakalah engkau makcik betik!

gua masih lagi dengan perasaan confident, macho dan elegan. gua reverse.
reverse sambil menoleh kakak cantik tersebut..
gua cube control lubang hidung gua,ramai dikalangan rakan gua selalu mengetengahkan soal lubang hidung gua yang kononnye tak ade risiko sesak nafas.
gua masih lagi menoleh,kakak cantik senyum. gua rase nak tercabut jantung..
gua masih lagi menoleh..menoleh..dan menoleh..
then tiba2 kereta honda city tu kene tiang electric.
sial. celaka. dan banyak lagi bahasa kesat mula keluar dari mulut gua..
kakak cantik cuma geleng kepale melihat kebanganggan gua membawa kereta.
sorry kak,kereta manual mmg i kurang fasih sket..

gua blah dengan muke merah.
gua blah dengan hati marah.
gua blah dengan meninggalkan maruah di sana.
kaedahnya,gua paiseh dengan sikap gua.
lengkali confident level kene tingkatkan ok cabi babi!?
demmmm!!!

Pasar Bumbong






Pasar Bumbong.
memang rare and hard to find event2 macam ni..
buat atas rooftoops, bundle rare kiri dan kanan, acoustic show,bebudak fixie,
lomo dan jugak bebudak DSLR..
penuh dan pack!
cuaca suam2 kuku panas nye.

berbekalkan camera buruk dan sangatlah low qualitynye,peratus nak mengeluarkan camera dari kerongsangnye adelah amat berat. sudah la kiri kanan pakai 50mm. ade hati nak amek gamba. mood amek gamba teruk berubah jadi moody sampai ke akhir sesi.
zass. tutup story dslr!

Banyak bundle bukak,macam2 baju ade.. tapi nak kesane sini macam berat ati. tak tau la apesal gua rase macam takde kawan kat sini. selamat gua ade timmy fahmi,boleh gua menempel kat booth die walaupon gua rase macam org bodo duduk sorang2 tak buat ape2. timmy sibuk amek gamba,tok rimau dengan barang2 jualannye,syed setting barang cameranye..lastly gua rase patah kaki duduk sorang diri.

gua ade nampak ain zalaikha razali,emcee kat mana2 gigs2 besar area kl-jb..memang gua kenal die tu. peramah,cute dan baik hati. pernah skali gua tarik die jadi emcee utk gig gua tapi lastly gig tu batal tiba2. damn. gua nak tegur tapi gua takut die lupe kat gua..isk..apesal ls sekarang ni tahap confident level gua terlalu rendah. kalau yg lain tu semakin lame tahap confident levelnye semakin meningkat tapi gua tak.gua semakin jadi pendiam. damn!

kadang2 gua pk maybe gua ni terlalu berat mulut nak menegur seseorg yg gua kenal atau pernah jumpe,jadi gua kurang kenalan padahal gua banyak kenalan yg gua kenal sebenarnye..
permaslahannye adelah gua bimbang orang yg gua kenal tu tak kenal gua. tapi siape gua siaaa!??
ade kawan dari Fb ramai jugak yg gua perasan.tapi bile dah depan mate gua tunduk bawah ntah ape yg gua tengok. gua pon tak tau since bile gua jadi mamat2 skema @ pemalu. setahu gua ,gua mamat2 banyak cakap yg slalu jadi bahan untuk gelak ketawe. tapi skarang berbeza.

gua rase gua terlalu freak dengan satu titik fokus yang sama. gua terlalu obses dengan satu watak yang gua admire. sampaikan gua lupe and kurang bercampur dengan kawasan sekeliling. gua semakin kurang teman. teman gua adelah teman yg hari2 lepak setable dengan gua,teman2 lain banyaknye belajar la,kongsi gelap la,hisap dadah la,ade tu jadi perompak. macam2 hal. kalau kawan camtu gua tak kawan pon tak pe.

gua terlalu banyak minat banyak bidang,muzik, lukisan, fashion, scooter dan camera. jadi gua tak dapat fokus satu kelebihan gua yang ade sampaikan gua rase nak jadi semua.
then bila ade satu "stuff" yang hot ,gua akan cube dapatkan and gua akan "in-to" kepada stuff tersebut. buktinye,bile gua ade camera,gua jual guitar, gua jual baju bundle, gua abaikan haiwan peliharaan gua,gua fokus kat camera gua. then bile gua dah ade band balik,gua akan bertindak sebaliknye.

gua rase faktor umur bleh membuatkan seseorang tu mencari jalan hidup sebenarnye. akan menajamkan lagi bakat dan ideologi. dan akan jumpe ape yg seseorg tu nak cari dalam hidup dia. tapi gua,masih belum jumpe ape yg gua cari dalam hidup gua. bagi gua,bila gua kerja,dapat duit,dapat beli ape yg gua nak,sudah memadai ndengan hidup gua. duit adelah segalanya. tak gitu? jadikan duit tu tuhan utk semua benda. fukked of!

gua rase gf bukanla alasan untuk gua memoodykan hidup gua. bila gua ade banyak aktiviti,gua akan rase gf ni bermasalah,tapi bila gua tengok kaawan2 gua,gua rase pentingnye hidup ade gf kat mana2! at least ade org yg leh amek tau pasal gua,sabar dengan kerenah bodoh gua. gua rase dah ckup dari satu status yang menjengkelkan.GIRLFRIEND.

Gua rase nak jadi macam dulu tiap minggu ade event,tiap tahun ade bonus,tiap hari nyang tak membosankan. maybe dengan cara tu,gua tak rase moody macam gua rase skang ni. shit!

Thursday, September 2, 2010

Diffidently

hey. its your birthday~!
i make up song for u..
but..maybe,this is not a right time to sing.
coz i have problem in my mouth =(
fukked i wait for ur call.
fukked what?
sepatutnye aku yg kene call right..but u know what. betape tinggi nye ego aku?
but i have to.. wish ur birthday shabbily.
thats it. Happy birthday.
hope all ur dreams come true.
*Hug and kisses*

Paramore




Yes, you read it right. We're the first to confirm that Paramore is going to play a concert in Kuala Lumpur, Malaysia in October! Most of you Junkies would know that we've been crushing on Paramore for a long time now and we know you guys have been there with us too. Are you excited as we are???

The deets:

Venue: National Stadium, Bukit Jalil
Date: 19 October, 8pm
Tickets: RM358 (Rock Zone Free Standing), RM268, RM268, RM98 (free seating).
**10% off for early bird ticket purchases between Sept 1 - Sept 15**
Tickets go on-sale on 1 Sept 2010 online at www.rockthisjoint.com.my, www.airasiaredtix.com, ticketpro.com.my and via Rock Corner and TicketPro outlets.


KipasLipas : Sumpah aku tak tau macamana lagu paramore. pernah dengar dlu,tapi tak tau yg mane satu lagunye. Akan tetapi gua dikelilingi rakan2 yang mmg kipas susah mati Paramore.Lu jangan risau,ade duit gua on. tapi macam susah je nak tekan suis on!? Jangan sampai "jual buah pinggang" semata2 nak pegi paramore ok bu! HAHAHAHAH.

Wednesday, September 1, 2010

Bazar Kaki Riba'







  • Nasik putih
  • kuah kari
  • sotong kicap 2 ketul
  • daging masak merah.
  • GRAND TOTAL : RM11.00
Takpe la makcik,hari ni hari makcik. arini saya terkene. esok lusa makcik meniaga bankrupt.
gulung tikar. makcik pun tau kan berapa banyak ribak yang makcik rembat?
kalau makcik meniaga kat five star hotel saya boleh terima. ni bazar ramadhan makcik! BAZAR RAMADHAN!

kipasLipas : sumpah ni last gua makan nasi campur kat bazar. lagi better aku makan kat kedai mak epul. nasi pun banyak,harga leh lebih kurang. cis!

Sunday, August 29, 2010

uder dan dara


ramai jumpe manusia aneh skang ni..
facist,racist dan homophobic..
agak2 kau la, memang takde care lain nak edit gamba ke?
sampai jadi macam sebelah ni?
ni aku ajar sket,kalau nak edit gamba..
kaler kene pandai main. ni dah jadi macam haram dah..
apesal tak letak butterfly kaler unggu tu je..
ok gak,macam iklan pampers sket.
lagi satu..dah bape kali aku cakap..jangan jadi FREAK sangat..
"derr "kepale otak kau berjambul.
name aku cabi..bkn uder..paham tak uder?
kau nak jadi ape tu lantak kau la..
sibuk kacau hidup org watper..
gua dah diam blahkan diri..lu pun senyap tutup mulut sendiri lah..
perangai macam makcik felda la lu ni.
perbaiki diri sendiri tu lagi bagus dari sibuk mencapap.
derr..oh..derrr..
ni luahan kasih sayang ikhlas dari uder kite ye.
niat tak nak paste,tapi macam dah kesian sangat,aku kongsi bersama kawan2 yang lain. uder.



"eh takde larr...!!!
itu bkn gambar aku...!!
eh takde larr...!!!
aku gne adobe photoshop cs3...!!!
eh takde larr...!!!
aku gne viewer manger jek derrr...!!!
eh takde larr...!!!
itu hakk aku der...!!!
eh takde larr...!!!
lu sape siakk...???
eh takde larr...!!!
kaw cakbii kan...???
eh takde larr...!!!
aku xxxxxxxxxx derrr...!!!
eh takde larr...!!!
aku nek kete sorong jek...!!!
eh takde larr...!!!
aku mmg ego...!!!
eh takde larr...!!!
aku suke ck...!!!
eh takde larr...!!!
lu egat wa heran sgt kew...???
eh takde larr...!!!
suke sgt kew aku pecaye gan die...???
eh takde larr...!!!
aku daa tawu kaw gne name aku...!!!
eh takde larr...!!!
aku mmg mention name kaw gak kt page aku...!!!
eh takde larr...!!!
aku xkisah pon!!!
eh takde larr...!!!
die yg suke...!!!
eh takde larr...!!!
aku xtawu pape der...!!!
eh takde larr...!!!
aku mtk mf aku salah...!!!
eh takde larr...!!!
kaw xyah susun jari jemari kaw...!!!
eh takde larr...!!!
aku pon da tawu mmg hilang...!!!
eh takde larr...!!!
aku tahu mmg hilang...!!!
eh takde larr...!!!
aku pon suke kwn mek gambr...!!!
eh takde larr...!!!
aku payong gf aku photographer free...!!!
eh takde larr...!!!
aku xmintak pon...!!!
eh takde larr...!!!
aku mmg suke perasaan sorg2...!!!
eh takde larr...!!!
aku pon suke layan kan...!!!
eh takde larr...!!!
slalu aku jmpe die kt bazar...!!!
eh takde larr...!!!
aku mmg x amek kisah pon...!!!
eh takde larr...!!!
aku jumpe kdg2 jek...!!!
eh takde larr...!!!
aku hari2 jmpe pe ade hal...!!!
eh takde larr...!!!
tiap2 mlm aku wish gud nite kt die...!!!
eh takde larr...!!!
aku slalu syok sendiri..besttt...!!!
eh takde larr...!!!
aku mmg terkenal dgn mencari publisiti...!!!
eh takde larr...!!!
aku dah tawuu seme citeerr...!!!
eh takde larr...!!!
aku pon xphm gan kaw...!!!
eh takde larr...!!!
aku mmg suke jadi cam bdak2 kecik...!!!
eh takde larr...!!!
aku pon suke jgak...same...!!!
eh takde larr...!!!
aku daa nantok...!!!
eh takde larr...!!!
aku pon daa nantok,lupe nk wish nite kt die...!!!
eh takde larr...!!!
aku pon msg ari2 xrply pon...!!!
eh takde larr...!!!eh takde larr...!!!eh takde larr...!!!eh daaa laaa...kaw bace laaa sendiri...
c yaaa...

*aku rase,cikgu bm kau dlu mesti tak tunjuk cara menulis dengan betul. sebab tu la lintang pukang..hey..matured sket. umo makin tua. perangai jangan la macam budak2..
bertekak dengan pokok lagi baik dari bertekak dengan manusia tak paham bahasa.
pergi keje la uder. maybe lepas uder keje,cari duit sendiri,uder akan boleh matangkan diri.
good luck uder dan dara :) "

Monday, August 23, 2010

Bazaar Ramadhan

Bulan puasa ni gua rase makin menjadi2 nafsu makan gua..
gua rase bazar uda dah bosan tengok muke gua..
dan jugak bazar larkin..
ni nak bagi complain sket ni berkenaan dengan servis di bazar ramadhan.





kepada anak makcik murtabak singapore, saya tak kenen anak makcik,
anak makcik yang lebih2 bagi extra beef semalam, saya tak mintak pon..
lagipun anak lelaki makcik tu macam deejay pun ade. saya rase die dah leh keje kat mono mono lepas bulan puasa ni..



kepada kathira abu bakar, air tak sejuk,sampai rumah dah jadi suam.
nak buka ape macam ni? pakcik letak extra air batu dalam bekas zink tu.. kasi sejuk kaw2..
baru leh batalkan puasa sesape yang melihat.


ayam percik bro boroi. saya order dua semalam,peha dengan tight.
tapi peha tak masak. separuh masak pun tidak. kan ke naye kalau aku makan mentah2..
kau ingat aku bebudak burzum,rotting christ,impiety?









kuih hajah miyabi. ecely takde la seporno namenye. dah kat sign board tu "miyahbi" nak wat camne..kuih mantop,resepi menarik,tinggal lupe nak bawak Camera je nak amek gamba kuih kecik molek.. tapi risiko kene potong kaki tu tinggi kalau makan lebih dari 5 ulas.. bahaye kepada penghidap kencing manis dan obesiti. hati2.

Akhirnya.. Termetrai la sudah..

" cincan emas bertaut kasih,
anak sang keli hamba tangkapkan,
janji diikat seribu kasih,
takkan kecundang di tepi jalan,
eceh!"



Selamat bertunang sayang.
ingat pesan i. jangan sampai orang tau ok? :DD
erk..ni nak fokus point kat cincin ke kat kotak cincin ni?

Sunday, August 22, 2010



"mok..mintak alamat..."

"kau nak buat ape?"

"ade la..kau bagi jerk.."

"erkk..."





its so suprise for me..
aku jerit kuat2 sampai orang GDex tu pun terkejut kongkang.
baru aku tau kenape kau mintak alamat aku aritu..
hmm..aku tak tau nak ucap thnks camne g..
actually..aku amat happy dengan present ni.
Thnks Babe! :)


Friday, August 20, 2010

Iggy and The Stooges!

gua tak paham dengan bebudak skang ni. makin lama makin menjadi.
lu ape tau pasal kepanasan global,isu buang anak, nenek kene jerut dengan teletape, haruan makan anak,maknyah kene tangkap?







ape lu sibuk sangat dengan mengintai blog gua, gamba2 lucah gua,dan koleksi2 porno gua?

gua dapat satu mail,didalamnya tertulis begini "salam...en zulkifli...aku mewakili xxxxx xxxxxx nk memberitahu kaw...TOLONG DELETE GAMBAR yg tgh baring atas rumput...jika gagal,aku mtk mf dahulu..jgn mencube amarah seseorg k...sekian maaf menggangu lu...salam/"

gamba yang dimaksudkan ade gamba seorang perempuan sedang baring diatas rumput dengan eleman hijau and amat menjurus kepada satu propaganda "The Saddest Landscape".. Holy shit man! gamba lain tak nak?
Model dalam gamba tersebut memang tiap hari gua jumpa dan berdiskusi. tetap yang menjadi barahnya,model tersebut berbesar hati utk jadikan gamba tersebut satu koleksi artistic. dan kini seorang yang gua rase sangat FREAK suruh gua delete gamba beliau.
kalau nak gua delete,tak perlu wakil2 ye uder? uder boleh suruh tuan punya badan sendiri yang cakap. bukan tuan punye badan tak boleh ketemu saya ye tak??
haih..gua rase gua macam baru lepas periksa Pmr,pastu pegi rumah mai utk poker..macam zaman2 dum dum tak tengah famous,parkinson tengah split dengan reconstruct. ish..lagend betul zaman tu.

rentetan dengan isu Freak di atas,gua masih lagi menjalankan aktiviti baru yaitu mengumpul 7". jadi kepada lu yang rase malas nak dengar lagi municipal waste - art of playing atau Fall of efrafa - fu inle. sila jual kat gua murah2. bulan puase takleh ribak tim!

Kipas Lipas:itu mesti nak click kiri + copy kan? eyewww..Selamat datang dan pergi annoying anonymous! :DD



Sunday, August 1, 2010

The Kinison - You,ll Never Quest Who Died

eh tak la.. kau ingat aku galak sangat ke dengan ***** tu??
eh tak la.. kau ingat bangga no aku dengan ape yang aku ade tu?
eh tak la.. aku takde la bagus sangat nak cakap itu ini kat kau aritu..
eh tak la.. kau cakap pun pusing2 gak sampai semua orang keliru..
eh tak la.. kau ingat aku semurah itu?? kau? kau ape tau, pikir sendiri eh i,u,i,u ?
eh tak la.. aku leh hidup kot sebelum ni..takkan ttbe aku mati?
eh tak la.. aku happy la kalau kene macam ni. ni bkn pertama kali. aku dah lali..
eh tak la.. aku tak mention name sesape kat blog ponn? kau terasa ke ape??
eh tak la.. aku tido lena je malam tadi dan malam2 seterusnye..best betul tido senja2..
eh tak la.. kau ingat aku LOSER sangat ke sampai nak stalker2?
eh tak la.. rahsia kite takkan la aku nak bongkar sebab iri hati kot? simpan lame sampai berkerak. jangan kelip mata kalau ttbe ade soalan yang cukup terjah
eh tak la.. aku akan simpan semua buat pekasam. aku tau ade orang len yang sanggup terima semuanya tanpa rasa bersalah.
eh tak la..aku tak ske jaja maruah orang sepah2..
eh tak la.. aku tak suke kutuk mengutuk belakang,cakap depan2 sudah. eh takut ke?
eh tak la.. kau la segala2nya..takkan la aku nak berpaling tadah..
eh tak la.. aku tak sehina tu,kau leh bedah kalau kau nak hari2 kau suci dan indah.
eh tak la.. kau akan disemadikan dalam memori yang indah,ade bunge2,dan minyak wangi eropah.
eh tak la.. aku tak tujukan blog ini utk kau la,kan hidup kau dah sempurna skang,so,kau go on with ur life lah!
eh tak la.. aku ade simpan semua msg2 best kau,tak mgkin aku bagi sesape bace. buat ape,dh mmg kau ske buat orang lain gundah.
eh tak la.. aku seronok skang ni,tak teringat langsung segala kata2 kau yang amat petah.
eh tak la.. aku tak sombong,cume aku akan terus pergi. sebab peluang tu takkan datang berkali2,peluang utk aku dah tertutup rapi.
eh tak la.. aku tak cipta ayat berharap,utk ape seh berharap dengan catwomen,ms perfect and drama queen..
eh tak la.. mmg kau akan jadi ketua keluarga yang baik. sebaik ibu penyayang,sebaik isteri solehah. moga2 berkat ape yang kau dah gubah.
eh tak la.. aku tak marah, aku hidup penuh pancaroba..aku dah biase kene marah, biase kene keji, biasa kene hina..padahal si keparat tak tau ape yang dah berlaku,dan ape yang telah kau aku.
eh tak la.. kejinye nak mencapap bende yang dah punah. aku harap aku juga boleh cipta impian yang sama ya :DD

Wednesday, July 21, 2010

When The Sun Sleep - Underoath


Gua dah cakap. gua tak nak ganggu sesape..lu jangan ganggu perasaan gua?
Gua dah cakap banyak kali. gua tunggu lu. jangan bahasekan diri "derr" dengan gua?
Gua dah cakap..gua just try my luck.. jangan jadikan jodoh sebagai alasan?
Gua dah cakap..gua ni mat metal keras. jiwang2 ni memang susah gua nak olah?
Gua dah cakap..gua mmg takkan rase cemburu. dengan syarat jangan lebihkan orang lain lebih dari gua?
Gua dah cakap,ari2 gua nak tgok muke lu,tapi kalau lu bosan,lu leh sms bgtau gua?
Gua dah cakap,gua cume joke je yang noktah kat stiap sms lu. tapi tu kan diri lu,ade gua kisah?
Gua dah cakap..nak g memane bgtau gua.. gua cuma nak tau lu kat mane,misal kate tibe2 lu kene sengat lebah,sape nak bawak lu jumpe dukun hajah rokiah?
Gua dah cakap,jangan slalu buat masalah. sebab masalah tu lu yang cipta. kalau dari awal lu bgtau..hati gua tak punah beb.
Gua dah cakap,gua dah nampak dari awal. lu mmg tipu diri lu sendiri. tapi gua steady, sebab lu sorang je yang buat gua happy..
Gua dah cakap, jangan paksa gua berdiri. sebab gua lebih suka duduk diam yang mgkin pada mate lu tak beerti.
Gua dah cakap,3tahun gua boleh tggu lu,kalau stakat 3 jam lu lambat siap,gua senyum lebar lagi.
Gua dah cakap,dulunye gua seorang yang beremosi tinggi. tapi gua cube berubah, buktinye tahun ni baru skali gua hilang kewarasan diri.thrash metal mmg macam ni.
Gua dah cakap,Gua dah banyak kali cakap,Gua dah berbuih cakap. Tapi gua tetap cakap.
Sebab gua nak lu jadi diri u sendiri. Lu matangkan pemikiran lu sendiri. Tragedi depan angasan takkan gua kenang lagi, Tragedi depan rumah gua dah buang jauh dalam hati.Bende dah lepas mmg gua tak ingat lagi. Kalau lu nak gua berhenti. Gua akan terus berhenti. Dengan bayang pun dah tak nampak lagi. Yng penting lu pun tau niat gua yang slalu nak lu happy. Gua tau gua cume mamat Flabby.