Monday, August 31, 2009

Minyak naik lagi! celaka kau!

kadang2 aku tak paham tentang aku nih..
aku slalu disalahkan walaupon aku tak bersalah..
tadi berlaku lagi kesalahan yg aku rase aku tak salah..
kalau aku tak salah,sape yg salah?
permasalahan ni takde kene mengena dengan blog bawah ni yg mana aku dsalahkan oleh bdak rumah. itu cerita lain!
tadi aku kuar rumah tak berapa nak awal,pakcik gemok bawah umah ni panggil aku jugak..
sebelum tu die panggil timmy. ni die panggil aku lak.
die cakap,

Abang gemok:"motor kau tu alarm die takleh diam ke?"
Cbhrsdrjm: " takleh la bang,saya pasang alarm bukan suruh diam."
Abang gemok: "tak, maksud gua,alarm lu tu matikan la,budak2 lalu,terlanngar, bising"
Cbhrsdrjm: "abis tu,nak watper saya pasang alarm kalau tak nak die berbunyi"
Abang gemok: "Lu disable la alarm tu,jadi tak mggu jiran2"
Cbhrsdrjm: "saya pasang alarm untuk elak kecurian,kalau abang nak saya matikan alarm,abang tlg jagekan la motor saya jgn kasi hilang. boleh?"

secara tiba2 ,peluh di badan abang gemok pon menitik.abang tu terus je pegang penyapu dan sapu sampah sambil bersiul,tak penah aku tengok abang gemok sapu sampah,ttbe je pas aku cakap camtu die sapu sampah. mgkin die tak leh terima teguran aku tu kot. biaselah..org tue... bergelodak perot die aku tengok,dah tau macam tu,pakai la baju abang gemok...

Selepas Balik berbuka..

aku naik tangga..nampak pulak abang juling tengah main dengan arnab die..
pastu cakap sorg2..comel la konon2 tu...
tak penah2 die tegur aku,tbe2 die paling muke dan tegur aku, "balik berbuke ke?"
aku toleh belakang,sebab muke die menghadap aku,tapi mate die tengok singapore...
aku rase,memang betul la die pandang aku. aku jawap je la. "haah bang,baru lek buka,dah buke ke?"
die jawap "dah,ni nak bagi arnab ni buka pulak..."
aku pon blah dengan sedikit tawa kecil sekadar untuk ambil hati diatas niat abang juling buat klakar tadi..

sampai dirumah..

ade sorg yg aku tak ingin die datang umah tapi datang rumah..
datang untuk meminta maaf..nak mintak maaf tu mintak maaf je la..
dipakse pulak aku suruh maafkan.. kau yg mintak maaf,jgn la pakse aku maafkan!
bla,bla,bla,bla...aku pulak tetibe disalahkan..! ape salah aku!?
aku terpakse halau kau pergi,sebab aku tak nak kau ganggu kehidupan aku lagi.
cukupla aku membatukan diri.. kau nak suruh aku wat aper lagi?

KipasLipas: Moral of this story,kadang2 kite terpakse terima takdir yg jadi kat kite,walaupon kite disalahkan jiran2,ingat la bahawa kite memang banyak buat salah dengan jiran2,jadi tak salah untuk kite memaafkan.jadi jgnlah jadi kucing yg tak kenal budi macam milo. jangan la jadi babi yg org benci kerana wabak puaka die. jangan la jadi presiden tak gune yg sering budak2 A//L buat stencil.

"belah la dada, xtray lah hati.."

12 comments:

shakinah said...

entah abang comel tu.
bajet comel lah cakap dengan arnab? kan?

Anonymous said...

jap jap.

apa kaitan tajuk 'MINYAK' TU dengan entry ni?

musykil gua




-same ngan orang atas-

chubbyharusdirejam said...

minyak tu luahan tak puashati aku terhadap kerajaan. dan entry aku ni luahan hati aku kat org ramai. ade pape lagi soalan? sakinah,siape kau?

sharamli said...

ada s0klan jgk..
tp takut nak tny..muahaha

shakinah said...

aku manusia.
aku blogger.
aku puasa.
macam kau.
tapi aku bukan lelaki.


heh

chubbyharusdirejam said...

sharamli: soal je la.macam la slame ni aku tak jawap soalan kau!

sakinah: oh kau blogger,aku tak penah nampak kau. kau mesti bukan pondan,aku pasi tu.. name kau dekat2 dengan name makcik aku

Anonymous said...

Abang gemok ngn abang juling tu yg naik minyak nanti hehehe..

shakinah said...

eleh nama kau chubby tu sama dengan nama manja embah aku.
tapi dah arwah la

chubbyharusdirejam said...

oh yeke..
tak baik main2 name arwah..
kau suke aku tak. aku pon mesti manja macam embah kau.

shakinah said...

ouh.
tak baik eh.
ok ok aku tak main main nama arwah dah.

eh. apasal aku rajin komen kau ni?

chubbyharusdirejam said...

kenape kau rajin komen aku.aku pon tak rajin komen diri aku sendiri.

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.