Saturday, October 22, 2011

misc

gua tak tau apa pattern jenis tidur gua.
dari 7pm sehingga 4am.
ni pesen tidur ape ni?
manusia normal mana tidur macam ni.

maybe penangan kepenatan sebab harini gua rasa photoshoot wedding yg paling penat.
tak tau la apesal penat. rasanya sama macam pengantin2 lain.
maybe sebab keadaan sesat atau sebab videographer gua tidur.
tapi ape kena mengena videographer tidur dengan gua penat.
bukan videographer gua tlg ambil gambar pon.

entah la, rasa macam semua tak jadi. ape gua shoot semua macam burn je.
ke sebab gadjet yg gua guna.tapi rasanya bukan salah camera.
gua rasa salah idea. dan maybe dah lama sangat gua tak ambil gambar wedding.
dah 2bulan. jadi banyak jugak skill tunggang langgang. banyak juga pose pengantin yg senget2.. dan tiba2 gua dah tak pandai guna trigger.

untuk oudoor sesi saja, gua bawa 2 kamera, 3 lens, tripod, flash tripod, dan flash.
berseorangan! gua rasa, gua dah kena ada pembantu. kalau boleh pembantu tu biarlah yg ringan tulang. dan tak sibuk main sms semasa menjalankan tugas.
ini kerja berat brader! takleh main2.
kepada budak sekolah,lepasan spm, graduan, pekerja sambilan yang inginkan kerja partime. boleh hubungi gua. gua rasa dah sampai masa untuk gua ada pembantu skarang ni.
pengantin skrg dah mula demand. dan pandai tanya "awak,saya nak gambar shading dia cantik2,dan kalau boleh sy nak gambar backlight takpun silhoutte"
gilebabi!

gua harap dalam tempoh terdekat ni gua dapat pembantu yang tak kisah sangat kalau gaji kecik, dan ringan tulang. kepada yg baru2 nak berjinak2 dlam photography juga dialu2kan. kalau dapat makwe cun nak jadi pembantu pun ok jugak, disamping ambil gambar boleh kudle-kudle.

Congratz kepada pasangan Apez & Aisyah. semoga kekal ke ahkir hayat!

2 comments:

lara_nur said...

kira nak kudel kudel jeee

chubbyharusdirejam said...

eheheheh